Handige folders, boeken en websites

Hieronder bieden wij je een overzicht van bruikbare folders en tips voor nuttige boeken, websites en diensten. Zou je graag iets toegevoegd willen zien, ken je een goed boek of een fijne website, meld het ons gerust! 

groen beeldmerk

Betrouwbare informatie

Op deze pagina delen we betrouwbare en juiste informatie, die grotendeels gebaseerd is op de laatste inzichten en richtlijnen.

algemeen

Folder 'Geboortezorg in Nederland' met informatie over de organisatie van de geboortezorg in Nederland voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en hun partners.

Folder 'Vertrouw op jezelf en maak je eigen keuzes' beschrijft wat je kunt doen om met vertrouwen je zwangerschap te doorlopen en aan de bevalling te beginnen. Door tips van andere moeders krijg je hulp bij het maken van je eigen keuzes tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Websites

www.deverloskundige.nl
Voor betrouwbare informatie over zwanger worden, de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Boeken

Er zijn veel goede boeken over de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de ontwikkeling van je baby. En er worden ook altijd weer nieuwe boeken gepubliceerd. Onderstaande boeken springen er voor ons tussenuit, omdat ze anders zijn dan anders of gewoon heel fijn zijn als naslagwerk!

Perfecte moeders bestaan niet - Diana Koster. In dit boek combineert Diana Koster, vrouwencoach en verloskundige, haar kennis met allerlei praktijkverhalen, humor, positiviteit en oefeningen. Het boek kan steunend zijn voor een ieder die wat moeite heeft met de aankomende nieuwe levensfase en alle bijkomende veranderingen.

Perfecte bevallingen bestaan niet - Diana Koster. Als je een ingrijpende bevalling achter de rug hebt, kan dit boek je helpen die ervaring te verwerken. De herkenbare verhalen van andere ouders, gecombineerd met inzichtgevende oefeningen en praktische tips in dit boek werken ondersteunend in dit proces.

Zwangerschap

Folder 'Zwanger!' met algemene uitleg over je gezondheid tijdens de zwangerschap, maar ook adviezen van verloskundigen en gynaecologen.

Folder 'Zwangerschap, wat kun je wel en niet eten?' met informatie over voeding tijdens de zwangerschap.

Folder 'Zwanger en vrijen' met informatie over verschillende houdingen en problemen bij het vrijen. Ook staan er een aantal tips voor seks na de bevalling in.

Folder 'De groei van je baby volgen' beschrijft hoe wij als verloskundigen de groei van je ongeboren baby volgen (in meerdere talen/in multiple languages).

Folder 'Je baby voelen bewegen' met informatie over het herkennen van het bewegingspatroon van de baby in je buik, maar ook wat normaal is en wat niet (in meerdere talen/in multiple languages).

Flyer 'Kinkhoestvaccinatie tijdens je zwangerschap' met informatie over het advies om je als zwangere in het laatste trimester in te laten enten tegen kinkhoest om zo je pasgeboren baby te beschermen.

Bevalling

Folder 'Voorbereiding op de bevalling' beschrijft wat er met je gebeurt tijdens een bevallingen hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de bevalling (in meerere talen/in multiple languages).

Folder 'Bevalhoudingen' laat met plaatjes zien in welke verschillende houdingen je kunt bevallen.

Folder 'Bevallingspijn' met informatie over de manieren om om te gaan met pijn tijdens de bevalling, zowel zonder als met medicatie (in meerdere talen/in multiple languages).

Kraamtijd

Folder 'Net bevallen' met informatie over de kraamperiode tot zes weken na de bevalling.

Folder 'Net bevallen en anticonceptie' met informatie over de schillende vormen van anticonceptie.

Folder 'Screeningen bij pasgeborenen. Hielprikscreening en gehoorscreening' met informatie over de hielprik en de gehoortest, als je baby ongeveer 5 dagen oud is (in meerdere talen/in multiple languages).

Folder 'Postpartum depressie; somberheid na de bevalling' met informatie over de symtonen van een postpartum depressie en geeft je praktische tips.

Miskraam

Folder 'Een miskraam, wat nu?' met informatie over het miskraamverloop en de mogelijkheden; afwachten, medicatie of curettage.

Wij staan voor je klaar!

Bel of mail ons gerust als je je aan wil melden, als je vragen hebt of als je een afspraak wil inplannen voor een pretecho.

Maak je je zorgen, is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct.

BEL ONS:
0162 – 748 345

MAIL ONS:
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!