Cursussen

We hebben voor jullie een overzicht gemaakt van zwangerschapscursussen in de regio Raamsdonksveer en Oosterhout; van lekker actief tot informatie; er zit voor iedereen wel iets tussen. Kies iets wat bij jou of jullie past! Een cursus is niet verplicht, maar het is natuurlijk wel goed om te blijven bewegen tijdens je zwangerschap en het kan ook geen kwaad om je voor te bereiden op de bevalling.

groen beeldmerk

Zwangerschapscursussen

Hieronder volgt een overzicht van zwangerschapscursussen in de omgeving van Raamsdonksveer en Oosterhout. Mis je een cursus of locatie, geef dit dan gerust aan ons door.

Zwangerschapsyoga

Geertruidenberg; Yoga by MAUD.

Oosterhout; Mamayogi. Ook postnatale (na de zwangerschap) yoga, mama & baby yoga en Hypnobirthing®.

Mom in Balance

Raamsdonksveer en Oosterhout (o.a.); Mom in Balance geeft outdoor sporttrainingen voor zwangeren, maar ook hersteltrainingen na de bevalling. Lessen worden op meerdere locaties en dagen/tijden aangeboden. Met de code 'MIBFIT' kun je gratis een proefles boeken!

Zwangerschapszwemmen

Oosterhout; 'Aqua Fit Zwanger' bij De Warande

Samen bevallen

Oosterhout, Dussen, Breda etc.; met een cursus ‘Samen Bevallen’ ontdekken jullie als koppel alles over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd op een ontspannen en praktische manier en welke waardevolle rol jullie hierin allebei hebben. Deze cursus wordt gegeven in kleine groepen of privé.

overige zwangerschapscursussen

Raamsdonksveer; Mind.Fit.Go biedt een 10-weekse cursus aan om verantwoord te (leren) trainen op je eigen niveau, zowel tijdens de zwangerschap als erna. Kleine groepen, dus aandacht voor iedereen. De lessen worden gegeven in de trainingszaal van Bloemsaat Fysio, bij ons in het gebouw dus!

Raamsdonksveer en Oosterhout; Fysiomore heeft een 15 weken programma afgestemd op zwangeren: Zwanger en Fit! Je krijgt zowel lessen in de zaal als in het verwarmde zwembad.

Raamsdonksveer; SlowRun EveryBodyFit. Slowrun is een totaalconcept voor (zwangere) vrouwen die graag (weer) willen gaan bewegen in de buitenlucht. De basis is een 10-weekse cursus met thema's zoals (hard)looptechniek, ademhaling, gezonde voeding en meditatie. Met begeleiding door een sportfysiotherapeut laagdrempelig in beweging zijn!

Oosterhout; Mindful Run (of Walk) & Zwanger is een 5-weekse cursus, die bestaat uit een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen (of wandelen). Er is ook een cursus Mindful Run (of Walk) & Moeder, voor na de zwangerschap.

Oosterhout; Zwanger en Mama biedt een cursus aan vroeg in de zwangerschap over alle veranderingen tijdens een zwangerschap en hoe je daarmee om kunt gaan (theorie en praktijk wisselen elkaar af). Daarnaast bieden ze ook nog een actieve cursus aan, bestaande uit een aantal lessen. Hierbij worden ook ademhalings- en ontspanningtechnieken besproken. Als laatste kun je na de bevalling ook meedoen aan een cursus om te werken aan je herstel.

Dussen; Praktijk Bijzonder biedt meerdere informatieve cursussen aan over de bevalling en de periode daarna. Je kunt kiezen voor een ééndaagse cursus, privécursus, cursus met meerdere bijeenkomsten, online cursus etc. En daarnaast ook meerdere startdata in meerdere plaatsen. Genoeg aanbod dus! Praktijk Bijzonder heeft ook een cursus 'Samen Opstarten met je Baby', waarbij je je voorbereid op de periode na de bevalling en je je kind beter leert begrijpen.

Woudrichem; LEEF, praktijk voor haptotherapie biedt haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is gericht op het aangaan van een veilige hechting van de ouders met het kindje, al voor de geboorte. Maar je krijgt ook handvatten voor de bevalling. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is bij uitstek geschikt voor vrouwen met (extreme) angst voor de bevalling of voor hen die in het verleden een vervelende ervaring hebben gehad rondom zwangerschap of geboorte.

Dorst; Dorst Zorg biedt 'ZwangerFit' (actieve groepslessen tijdens de zwangerschap, in de fitnessruimte) en 'MamaFit' (actieve groepslessen na de zwangerschap, in het bos). Beide cursussen worden gegeven door een speciaal opgeleide bekkenfysiotherapeute. Kijk bij 'nieuws' voor het lesrooster.

Breda en online; Vol Vertrouwen Bevallen heeft een cursus 'Op weg naar je bevalling', waarbij je in één avond op een reële en positieve manier wordt meegenomen door de hele bevalling. Deze cursus wordt zowel in Breda als online gegeven, in groepsverband. Ze bieden ook een cursus aan voor de eerste tijd met je baby. En daarnaast kan de partner van de zwangere ook leren om een fijne massage te geven tijdens de zwangerschap, die ook eventueel bij je thuis gegeven kan worden.

Zwangerschapsmassage

Oosterhout; Balance Touch: www.balancetouch.nl.

Dorst of bij je thuis; Dorst Zorg: www.dorst-zorg.nl.

Borstvoedingscursussen

Online; Hallo Nieuw Leven: opname van een webinar mét een werkboek. Kijk in je eigen tijd en tempo.

Online; Wendy Seelen, lactatiekundige: online webinar (live), twee avonden van 1,5 uur.

Breda; Amphia Ziekenhuis: meer info.

Dussen; Praktijk Bijzonder: www.praktijkbijzonder.nl.

Babyzwemmen

Oosterhout; 'Baby, dreumes en peuterzwemmen' bij De Warande.

Babymassage

Oosterhout en bij je thuis; Mamayogi. Babymasseur in twee sessies.

Oosterhout; Balance Touch. Een cursus shantala babymassage.

Dussen en bij je thuis; Praktijk Bijzonder. Zowel groepscursus als privélcursus mogelijk.

overig aanbod

Waspik; In Goede Handen - voetreflextherapie. Door massage van reflexzones op de voeten de voeten kunnen zwagerschaapsklachten zoals misselijkheid, obstipatie, vermoeidheid of slapeloosheid verlichten. Reflexologie kan ook toegepast worden om de baby te laten draaien als deze in stuitligging ligt of om de bevalling op gang te brengen.

Tilburg; Bonding before birth. Wil je graag naar de boodschap van jouw kindje luisteren? Anna neemt je graag mee op reis naar binnen waarin ik je leer af te stemmen op de fluisteringen. Tijdens de behandeling maak je op een diepe laag contact met jezelf en het kindje in jouw buik. Afstemming op afstand is mogelijk; ook na verliesgeboorte.

Raamsdonk; Praktijk Twist biedt zowel voor, tijdens als na de zwangerschap voetreflextherapie aan, waardoor klachten verlicht kunnen worden. Het kan ook helpen bij het op gang brengen van de bevalling en het draaien van de baby naar hoofdligging bij een stuitligging.

EHBO bij baby's en kinderen

Een cursus EHBO speciaal gericht op de meest voorkomende ongelukjes bij baby’s en kinderen in en om huis geeft je duidelijke uitleg over hoe te handelen als er een keer iets gebeurt met je baby of kind(eren). Denk aan een ingeslikte knikker of een val uit een klimrek. Hoe fijn als je weet wat je het beste kunt doen in zulke situaties!

Stichting EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen) biedt op meerdere locaties cursussen EHBO baby's en kinderen aan.

Wij staan voor je klaar!

Bel of mail ons gerust als je je aan wil melden, als je vragen hebt of als je een afspraak wil inplannen voor een pretecho.

Maak je je zorgen, is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct.

BEL ONS:
0162 – 748 345

MAIL ONS:
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!