Herstel na een miskraam

Na een miskraam of zwangerschapsverlies heb je tijd nodig om alles te verwerken en om te herstellen. Wees je ervan bewust dat de emotionele verwerking en het lichamelijk herstel zelden gelijk lopen. Neem zoveel tijd als je nodig hebt en vraag gerust om ondersteuning als je het gevoel hebt vast te lopen.  

groen beeldmerk

Lichamelijk en emotioneel herstel

Lichamelijk herstel
Het lichamelijk herstel na het doormaken van een miskraam is meestal vlot. Gedurende één tot twee weken kun je wat bloedverlies en bruinige afscheiding hebben. Het is verstandig met geslachtsgemeenschap te wachten tot het bloedverlies voorbij is. Het zwanger worden op zich wordt door een miskraam niet bemoeilijkt en medisch is het niet nodig te wachten met opnieuw proberen zwanger te raken (tenzij de gynaecoloog een ander advies geeft). Je cyclus start na een miskraam weer snel op, meestal kun je na 2-3 weken al een eisprong verwachten.

Emotioneel herstel
Iedereen gaat anders om met zwangerschapsverlies en rouwt op zijn of haar eigen manier. Daarnaast heeft iedereen tijd voor rouw en verwerking nodig, de één langer dan de ander. Er is geen reden om je gevoelens te ontkennen of weg te stoppen; ze mogen er zijn en horen erbij. Er staat geen bepaalde tijd voor; het kan enkele weken tot maanden duren.

Ondersteuning bij de verwerking van zwangerschapsverlies

Voor steun en begeleiding bij het verwerken van een miskraam of zwangerschapsverlies kun je terecht bij Praktijk Cox. Marije Cox heeft jarenlange ervaring als verloskundige en verpleegkundige, maar haar hart ligt nu bij het begeleiden van ouders als miskraamcoach. Ze heeft een praktisch programma dat echt werkt en ouders in korte tijd de nodige steun biedt. Marije staat bekend om haar warme aanpak en begripvolle begeleiding. Ze is er om ouders door de lastige periode na een verlies in de zwangerschap te begeleiden, met een effectieve aanpak die zich ruimschoots in de praktijk bewezen heeft. Marije ondersteunt ouders op zo’n manier dat zij, ondanks het pijnlijke verlies, weer met vertrouwen kunnen functioneren in hun gezin en op hun werk. Door hen te begeleiden bij het zetten van concrete stappen, draagt Marije bij aan het herstellen van zelfvertrouwen en veerkracht. Wat haar aanpak uniek maakt, is de combinatie van praktische hulp en de persoonlijke aandacht voor de individuele behoeften van ouders die een verlies hebben meegemaakt.

Wij staan voor je klaar!

Bel of mail ons gerust als je je aan wil melden, als je vragen hebt of als je een afspraak wil inplannen voor een pretecho.

Maak je je zorgen, is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct.

BEL ONS:
0162 – 748 345

MAIL ONS:
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!