Kraamweek

Als je bevallen bent en thuis bent, begeleiden wij je kraambed; dat is de eerste week na je bevalling. Dat doen we ook als je de gehele zwangerschap en bevalling onder controle was van het ziekenhuis, een zogenaamd ‘los kraambed’. We bellen op dag 2 of 3 om te vragen hoe de eerste dag(en) en nacht(en) zijn gegaan en komen vanaf de 4e dag om de dag bij jullie thuis langs.

groen beeldmerk

Kraamzorg

De kraamzorg wordt opgestart na je bevalling; zij voeren de medische controles uit van zowel moeder als kind en geven veel uitleg en handige tips. Daarnaast zorgen voor het gezin en het eventuele bezoek en nemen ze vaak ook een deel van de huishoudelijke taken over. De kraamverzorgende komt elke dag een aantal uur langs, net wat je afgesproken hebt en hoeveel uren de kraamzorgorganisatie kan bieden. Soms is verlenging van het kraambed nodig, omdat het met jou of de kleine nog niet zo goed gaat.

De rol van de verloskundige en de kraamzorg

Er bestaat soms verwarring over onze functie en die van de kraamzorg tijdens het kraambed. Het is goed om te weten dat wij als verloskundigen eindverantwoordelijk zijn. De kraamzorg is erg belangrijk voor ons, zij zijn onze ogen en oren, zij maken jullie elke dag een aantal uur mee en weten daarmee goed hoe het gaat met jullie. Als het nodig is, bijvoorbeeld als je koorts hebt of als de kleine teveel afvalt, gaan we samen met jullie een plan maken en nemen we indien nodig actie.

‘Los kraambed’

Als je tijdens de gehele zwangerschap onder controle bent bij de gynaecoloog, is het belangrijk om een verloskundigenpraktijk te regelen voor de begeleiding van je kraamweek. De gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis komt namelijk niet bij je thuis voor de controles van jou en de baby. Dat doen wij wel! 

Wij staan voor je klaar!

Bel of mail ons gerust als je je aan wil melden, als je vragen hebt of als je een afspraak wil inplannen voor een pretecho.

Maak je je zorgen, is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct.

BEL ONS:
0162 – 748 345

MAIL ONS:
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!