Omgaan met klachten

De verloskundigen van Verloskundig Centrum Raak proberen zich zorgvuldig in te zetten voor goede zorg rondom je kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraambed. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over een situatie of voorval. Wij willen je vragen om dit met ons bespreekbaar te maken. Het zou vervelend zijn als je er mee blijft zitten.

Als je het lastig vindt om het met de desbetreffende verloskundige te bespreken, mag je het ook voorleggen aan een andere collega binnen onze praktijk. Ook kun je ons hier schriftelijk of per e-mail over benaderen.

Wij nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

groen beeldmerk

Klachtenfunctionaris CBKZ

Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.

Kijk voor meer informatie op www.klachtverloskunde.nl.

Geschilleninstantie Verloskunde

Wanneer je niet tevreden bent met de afhandeling van jouw klacht, kun je deze desgewenst voorleggen bij de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze instantie kan een klacht gegrond of ongegrond verklaren en zo nodig aanbevelingen doen aan de verloskundige. Ook kan de Geschilleninstantie een schadevergoeding toekennen tot €25.000.

De Geschilleninstantie Verloskunde probeert, zoals de bedoeling van de wet is, de klachtenprocedure zo min mogelijk te juridiseren en niet langer dan zes maanden te laten duren.

Kijk voor meer info op www.geschilleninstantieverloskunde.nl.

Wij staan voor je klaar!

Bel of mail ons gerust als je je aan wil melden, als je vragen hebt of als je een afspraak wil inplannen voor een pretecho.

Maak je je zorgen, is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct.

BEL ONS:
0162 – 748 345

MAIL ONS:
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!