Plaats van bevallen

Als je zwangerschap zonder problemen verloopt, mag je kiezen waar je wil bevallen; thuis of poliklinisch in een ziekenhuis. Ons maakt het niet uit, als het maar veilig voelt voor jou én veilig is.

In sommige gevallen is het advies om in het ziekenhuis te bevallen op basis van je voorgeschiedenis. Je mag dan wel onder onze leiding bevallen, maar je bent op de juiste plek als het toch niet goed gaat. We noemen dit een plaatsindicatie en in dat geval wordt de bevalling vergoed door je zorgverkeraar. 

groen beeldmerk

Mogelijkheden

Thuis. Vanaf 37 weken zwangerschap mag je thuis bevallen. De één vindt het een fijn idee, de ander moet er niet aan denken. Soms vindt de bevalling onverwachts thuis plaats; de ontsluiting is sneller verlopen dan verwacht en het is niet meer verstandig om in de auto te stappen. Doorgaans verloopt zo'n bevalling dan ook erg goed. Een thuisbevalling wordt volledig door je zorgverzekering vergoed.

Poliklinisch in een ziekenhuis. Als je liever in een ziekenhuis bent tijdens je bevalling, kies je voor een poliklinisch. Onze praktijk is aangesloten bij drie ziekenhuizen: Het Amphia ziekenhuis te Breda, het Beatrixziekenhuis te Gorinchem en het Jeroen Bosch ziekenhuis te Den Bosch. Houdt er rekening mee dat je zorgverzekering een eigen bijdrage kan rekenen voor het gebruik van een verloskamer zonder medische indicatie.

Wij staan voor je klaar!

Bel of mail ons gerust als je je aan wil melden, als je vragen hebt of als je een afspraak wil inplannen voor een pretecho.

Maak je je zorgen, is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct.

BEL ONS:
0162 – 748 345

MAIL ONS:
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!