Waarom zou je voor ons kiezen?

2D echo mogelijk vanaf 6 weken

Geslachtsbepaling vanaf 15 weken

Familie en vrienden welkom!

Pretecho's

Binnen Verloskundig Centrum Raak maken we naast medische echo’s ook pretecho’s! Van geslachtsbepaling tot 2D echo’s later in de zwangerschap en complete pakketten, alles is mogelijk! Pretecho’s zijn niet-medische echo’s, bedoeld om jullie baby zo leuk mogelijk in beeld te krijgen. Hiervoor is geen verwijzing nodig, iedereen kan bij ons terecht, ook als je geen cliënt bent bij ons!

groen beeldmerk

Verschillende soorten pretecho's

Vanaf 1 juli 2024 kun je alleen nog pinnen bij ons. 

Je krijgt bij elke pretecho minimaal 2-3 geprinte foto’s van ons mee. Als je alle gemaakte foto’s en filmpjes wenst te ontvangen, kun je een USB-stick bij ons aanschaffen voor €10,00 (een andere USB-stick gebruiken is niet mogelijk). 

2d pret echo

2D pretecho

Bij een 2D echo zie je jullie baby in zwart-wit beelden en kun je duidelijk de contouren van jullie kindje herkennen. Daarnaast zijn de bewegingen ook ‘live’ te zien. Bij deze echo kijken we ook naar de ontwikkeling van jullie kindje en luisteren, indien mogelijk, naar de hartslag. Als je nog niet zo ver zwanger bent, is het soms nodig een inwendige echo te maken.

Een 2D echo is mogelijk tussen de 6 en 36 weken zwangerschap.

Geslachtsbepaling

Geslachtsbepaling

Vanaf 15-16 weken kun je bij ons terecht voor een geslachtsbepaling in 2D. We kijken naar de ontwikkeling van jullie baby, alle fratsen die hij of zij uithaalt en laten de hartslag horen. Natuurlijk is deze echo vooral gericht op het ontdekken van het geslacht. Mocht de ligging van de baby de geslachtsbepaling niet mogelijk maken, dan mag je kosteloos nog een keer terug komen.

Leeg laten

Er zijn echobureaus die al vanaf 13 weken zwangerschap een geslachtsbepaling aanbieden. Het geslacht wordt dan voorspeld met behulp van de zogenaamde nub-theorie. ‘Nub’ is Engels voor ‘bobbel’ en dat is precies wat het is; een klein uitsteeksel tussen de benen van je baby dat in een later stadium het uiteindelijke geslacht wordt. Bij de nub-theorie wordt er vanuit gegaan dat de nub bij een jongen een hoek maakt van ongeveer 30 graden ten opzichte van de ruggenwervel. Bij meisjes ligt de nub parallel aan de ruggenwervel. Deze methode is echter lang niet altijd betrouwbaar en dat is de reden dat wij ervoor kiezen om écht naar het geslacht te kijken. 

Verras jezelf en/of je vrienden familie met confetti en/of rookkanon of met een bruisbal!
Op de praktijk hebben we kanonnen met roze of blauwe confetti en/of rook op voorraad, die je dus gelijk na je geslachtsbepaling mee kunt nemen. Het is mogelijk om het kanon zonder ‘boy’ of ‘girl’ sticker mee te nemen, zodat je ook jezelf kunt verrassen! Daarnaast hebben we ook bruisballen, die je in bad, maar ook in een grote glazen vaas kunt gebruiken. De bruisbal begint wit te bruisen en na enige tijd wordt dit blauw of roze! 

Wij staan voor je klaar!

Bel of mail ons gerust als je je aan wil melden, als je vragen hebt of als je een afspraak wil inplannen voor een pretecho.

Maak je je zorgen, is je bevalling begonnen of is er sprake van spoed, bel dan direct.

BEL ONS:
0162 – 748 345

MAIL ONS:
info@verloskundigcentrumraak.nl

Bij spoed direct bellen, nooit mailen!