17 juni 2024

Te huur voor onze zwangeren: Elle TENS 2

Vanaf heden bij ons te huur, exclusief voor onze zwangeren: de Elle TENS 2! Je kunt een TENS bij ons huren voor de periode van 37 tot 42 weken zwangerschap voor €45,00. 

Sommige zorgverzekeraars vergoeden het gebruik van de TENS, als je aanvullend verzekerd bent, dus vraag gerust om een factuur.

Wat is het?

TENS (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie) therapie is een vorm van natuurlijke pijnbestrijding die kan worden ingezet tijdens de bevalling, zowel bij een thuisbevalling als ziekenhuisbevalling. Door middel van stroomstootjes, die je zelf kan instellen, voel je de pijn van de weeën minder.

Te huur voor onze zwangeren Elle TENS 2

Hoe werkt het?

De Elle TENS 2 is speciaal voor pijnverlichting bij de bevalling. Zowel links als rechts van je ruggenwervel worden vier elektroden geplakt.
De “burst” stand is de basis voor tussen de weeën door. Deze stimuleert de aanmaak van endorfine. De productie van deze lichaamseigen pijnstiller komt op gang op het moment dat jouw bevalling begint. Door het gebruik van TENS wordt de endorfinespiegel maximaal verhoogd. Tijdens de weeën schakel je door één druk op de knop over naar de “boost” stand. Daarmee wordt een andere stimulatie afgegeven. Deze vorm van TENS blokkeert de pijnprikkels waardoor je minder weeënpijn voelt.

Meer lezen?

Bekijk hier het laatste nieuws over de praktijk of andere belangrijke onderwerpen.